Lakossági felhívás

  

FELHÍVÁS

 
  
Tisztelt Törökbálinti Lakosok!
 
 
Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése alapján az elkövetkező napokban/hetekben országszerte komoly hidegre és nagyobb mennyiségű hóra kell számítanunk.
Kérünk mindenkit, hogy lehetőségeihez mérten előre készüljön fel a várható zord időjárásra!
 
Utak, járdák hó eltakarítása
 
Mindannyiunk érdeke, hogy Törökbálinton a havazás alatt is zavartalan közlekedést biztosítsunk, és azt folyamatosan fenn is tartsuk. Az utak takarításáról az önkormányzat Településüzemeltetési csoportja gondoskodik, az ingatlanok előtti járda és kocsi beálló takarítása azonban az ingatlantulajdonosok feladata, ezt az elkövetkező időszakban a Közterület-felügyelet fokozottan fogja ellenőrizni, kérjük a lakosság szíves együttműködését.
 
A Közterület-felügyelet elérhető:
Személyesen: a Polgármesteri Hivatal épületében, a GL Outlet centerben (2045 Törökbálint, Kinizsi u. 29.)
Telefonon: 06-23/335-021 vagy 06-80/202-273, mindkét esetben az alábbi mellékek valamelyikét kell tárcsázni: 235,278,280
E-mailen: kozterulet@torokbalint.hu
 
Nehézségek a szemétszállításban
 
Az AVE Tatabánya Zrt. tájékoztatót küldött Hivatalunk részére, mely szerint az időjárási körülmények miatt lehetnek majd olyan településrészek, melyek megközelítése a szemétszállító járművek részére nehézkessé válik, esetleg teljesen ellehetetlenül. Ebben az esetben az elmaradt szállítás hulladékát a következő ürítés alkalmával kell kihelyezni a gyűjtőedények mellé –bármilyen zsákban-, ekkor fogják elszállítani.
 
Szociális segítségnyújtás
 
Az időjárásra való tekintettel a Polgármesteri Hivatal Szociális Irodája és a Segítő Kéz Szolgálat fokozottan ellenőrzi a rászorulókat, minden erejükkel azon vannak, hogy mindenkinek megadják a szükséges segítséget.
 
 
 
Hívható telefonszámok:
 
A Polgármesteri Hivatal Szociális Irodája: 06-23/335-021 vagy 06-80/202-273 telefonszámokon a 290-es melléket kell tárcsázni
Török –Hammer Katalin a Szociális Iroda vezetője: 06-20/411-77-06
Segítő Kéz Szolgálat:06-23/334-244
 
Kérünk mindenkit, hogy a következő időszakban jobban figyeljünk egymásra, rászoruló embertársainkra!
 
Téli sportok
 
A várható időjárásnak a fent említett nehézségek mellett jó oldala is van, kedvez a téli sportoknak. Mindenkit arra bíztatunk, hogy használja ki az évszak adta lehetőségeket, de itt is tartsák be a biztonsági előírásokat. A tartós hideg ellenére természetes vizeken korcsolyázni kizárólag a kijelölt helyen szabad. Törökbálinton erre sajnos nincs lehetőség, a tó jege élet- és balesetveszélyes, ezért rámenni szigorúan tilos!
 
Bővebb tájékoztatót, és a felkészülésre vonatkozó részletesebb információkat az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság honlapján találnak, mely az alábbi linken érhető el:
http://www.katasztrofavedelem.hu/index2.php?pageid=lakossag_kattipus_teli_veszelyek
 
 
Törökbálint, 2012. február 01.
 
                                                                       Törökbálint Város Polgármesteri Hivatala