Az Egyesület

2000. június 1.-én 14 tükörhegyi lakos részvételével megalakult a Tükörhegyi Közéleti Egyesület,  azért hogy képviselje Tükörhegy lakosságát. A célkitűzések között szerepelt:
  • az alapítás körülményeiből adódóan a településbe történő integrálódás, a helyi társadalmi, és kulturális közéletbe való minél erőteljesebb bekapcsolódás révén,
  • a tükörhegyiek speciális érdekeinek érvényesítése,(a telektulajdonosokat ért kár /a járdák és a kopóréteg hiányából adódóan /ellentételezése)
  • környezetvédelem, közbiztonság javítása, közösségi élet elősegítése.

Az elmúlt egy évtizedben az Egyesület céljai közül több mindent megvalósított, kiharcolt, de még számos feladat megoldása vár rá.

 
Egyesületünk fontosabb feladatai közé tartozik többek között:
  • Minden évben részt kérünk, és vállalunk az önkormányzat éves költségvetésének, és a karbantartási-felújítási terv Tükörhegyre eső részének kidolgozásában.
  • Hagyományos – és sajnos még mindig nem lezárt kötelessége az Egyesületnek – az elmaradt, de általunk kifizetett járdaépítés kompenzációja. Ebben történtek előre lépések, többek között megépült a Kastély utcában a járda, elkészült a kopóréteg.
  • Véleményezzük a ciklusprogramot, a fejlesztési koncepciókat, részt veszünk különböző környezetvédelmi megmozdulásokon, folyamatosan kezdeményezzük a tükörhegyi forgalomtechnikai, és közbiztonsági gondok megoldását. 
  • Képviseltetjük magunkat a város kulturális és társadalmi rendezvényein.
  • Saját kezdeményezésű és szervezésű programokkal is előállunk (karácsonyi jótékonysági adománygyűjtés, utcabál, gyermeknap). 
Az Egyesületünk tevékenysége 2010. augusztusától megsokszorozódott, amikor egy véletlen folytán kiderült, hogy Tükörhegyen egy befektetőnek jogerős építési engedélye van egy több mint 1000 lakásos lakópark építésére. Azóta regisztrált taglétszámunk 182 fő lett. Továbbra is várjuk mindazok belépését és a jelenlegi tagokkal együtt az Egyesület életében az aktív közreműködést, akik a fent említett célok megvalósítása mellett segíteni, tenni szeretnének azért, hogy lakókörnyezetünk továbbra is egy élhető, szerethető település legyen. Csak közös erővel, és együttes munkával sikerülhet!
 

Vélemény, hozzászólás?