Gyermekhospice ház Törökbálinton

 Talán már többen hallottak róla, hogy júniusban megnyílik a Szemem Fénye Alapítvány (www.szememfenye.hu) által létrehozott gyermek hospice ház Törökbálinton. Legfőbb célkitűzésük a gyógyíthatatlan betegségben szenvedő gyermekek, ifjúkorúak és az őket gondozó családjuk támogatása.

 
Az Alapítvány 2006 óta ReményKék Szolgálat néven gyermekhospice-jellegű tevékenységet is folytat, az érintett családok, és a gyászoló szülők bevonásával. Törökbálinton egy tükörhegyi lakótársunk adományából került kialakításra hazánk második gyermekhospice háza, ahol nemcsak az életminőség javítását tűzték ki célul, hanem egyúttal oldani is kívánják a gyermekhalállal kapcsolatos félelmet, elutasító gondolkodásmódot, társadalmi nézeteket. Ez nemcsak olyan menedék, amely békés haldoklást igyekszik biztosítani, hanem a beteg gyermeket és családját figyelembe vevő, szeretetteljesen gondoskodó filozófia.
 
A ház ünnepélyes megnyitása 2011. június 1-én 10 órakor lesz. A megnyitóbeszédet a törökbálinti gyermekhospice ház védnöke, Dr. Selmeczi Gabriella Képviselő Asszony tartja. Az Alapítvány az átadóünnepségre díszvendégként meghívta Schmittné Makray Katalin Asszonyt, illetve Dr. Orbán Viktor Miniszterelnök Urat.
 
Helyszín: Bartók Béla utca 21.
 
Egyesületünk fontosnak érzi, hogy lehetőségeinkhez mérten minden segítséget megadjunk a gyermekhospice ház számára. A május 28-án szombaton tartandó tükörhegyi gyermeknapi rendezvényünkön kihelyezzük az Alapítvány adománygyűjtő ládáját, hogy aki támogatni szeretné a törökbálinti gyermekhospice ház munkáját, az adakozhasson számukra.
 
Ezen kívül a következő dolgokra van még nagy szüksége a gyermekhospice háznak:
– konyhai felszerelések (étkészlet, evőeszközkészlet, pohárkészlet stb.)
– háztartási kisgépek (mikró, porszívó, kávéfőző, vízforraló stb.)
– takarító, fertőtlenítő eszközök
– ágynemű: gyerek/felnőtt CSAK ÚJ!
– paplan, párna ÚJ!
– törölközők ÚJ!
– hűtőszekrények
– Tv-k, számítógépek, nyomtatók, laptopok
– számítógépasztal
– kerti és benti játékok (nem plüs, hiánytalan bármely korosztály számára megfelelő)
– Montessori, kreatív foglalkoztató eszközök
– tartós élelmiszerek (kávé, tea, aprósütemény, cukor, liszt, rizs, olaj, konzervek stb.)
 

Előre is köszönjük a támogatást.